Backlink – Ce sunt Backlink-urile?

Backlink

Backlink-urile fac parte din primii factori ai promovarii online, ele ajuta la cresterea traficului pe cuvintele cheie tinta. Expertii in domeniul SEO, spun ca o vizibilitate buna in rezultatele organice nu se poate atinge fara o structura de backlink-uri. Serviciile speciale de Link Building, sunt foarte complicate si se construiesc foarte greu daca folosim metode „ortodoxe”, fara sa apelam la SPAM. Dar haideti sa vedem ce sunt backlink-urile si cum ne ajuta acestea in SEO!

Backlink – Ce sunt Backlink-urile?Voi lua ca exemplu site-ul nostru (cursuri-seo.com), care a fost lansat in urma cu 7-8 zile, mai exact in data de 21.11.2016. Un website lansat proaspat, trebuie sa indeplineasca anumite conditii daca dorim sa aiba succes in mediul online si aici puteti studia – optimizarea SEO on-page.

Dupa ce am rezolvat toate problemele de optimizare, am adaugat continut (pagini, articole, categorii, tag-uri), am adaugat website-ul in Webmaster Tools, URL-urile catre sitemap-urile site-ului, am creat o pagina de Google+, Facebook, si Twitter, apoi am trecut la partea de LinkBuilding.

Compania noastra detine in jur de 30 de site-uri pe Romania si alte 35-40, in UK. Aceste website-uri ne ajuta la serviciile de backlink (link building) si sunt foarte importante pentru noi. Website-urile respective nu sunt populate zilnic cu continut proaspat dar sunt cu autoritate destul de buna. In doar cateva zile, am reusit sa acumulam 10-15 backlink-uri naturale, venite din continut relevant si din aceeasi nisa.

Link-urile cele mai valoroase vin din expresiile unor pagini sau articole, nu doar de pe cuvinte cheie. Google, da nota buna link-urilor de pe expresii si mai ales link-urilor care au ancora. Haideti sa vedem cateva exemple de link-uri cu trimiteri catre o pagina, articol sau categorie din site.

BackLink cu ancora din expresie


<a href="https://cursuri-seo.com/cursuri/curs-promovare-web/" title"optimizare si posibilitati de promovare">optimizare si posibilitati de promovare</a>

//Cel mai indicat backlink, cu puterea cea mai mare

BackLink cu ancora din cuvant cheie


<a href="https://cursuri-seo.com/cursuri/curs-promovare-web/" title"promovare">promovare</a>

//Nu este indicat, nu prea are valoare

BackLink cu ancora si atributul Rel Nofollow


<a href="https://cursuri-seo.com/cursuri/curs-promovare-web/" rel="nofollow" title"promovare">promovare</a>

//Nu are putere din cauza atributului "nofollow"

BackLink fara text ancora


<a href="https://cursuri-seo.com/cursuri/curs-promovare-web/">promovare</a>

//Nu are putere fara textul ancora - este un link cu valoare scazuta

Crearea unei strategii eficiente de link building, este destul de dificila, costisitoare si consumatoare de timp. Construirea de link-uri are si o conotatie negativa in fata motorului de cautare Google si sa vazut acest lucru dupa lansarea Penguin. Eforturile depuse de Google, impotriva SPAM-ului, continua si este posibil sa se mai faca schimbari cat de curand.

In serviciile de promovare online, dupa construirea de link-uri este continutul relevant, continut care trebuie sa fie creat pentru oameni, nu pentru motoarele de cautare. Daca pe un anumit website se adauga constant continut proaspat si relevant, puterea site-ului creste semnificativ. Acest lucru se poate vedea in evolutia site-ului cursuri-seo.com, care are doar cateva zile. La final putem spune ca – un numar consistent de backlink-uri, catre o anumita pagina creste autoritatea acesteia si vizibilitatea in organic.

Scrieti in comentariu pe Cursuri SEO?