Configurare AMP WordPress

Google AMP

Configurare AMP WordPress – configurarea modulului AMP, pentru platforma WordPress, este destul de simpla si are ca scop accelerarea paginilor Web, pe dispozitivele mobile. Daca ati observat, in Google Webmaster Tools, la sectiunea „Search Apparence”, exista meniul Accelerated Mobile Pages, unde avem sau vom avea date si analize despre AMP. Accelerarea paginilor pentru dispozitivele mobile, este o modalitate de imbunatatire a traficului.

Ce este AMP (Accelerated Mobile Pages)?

Google AMP, este creat special pentru dispozitivele mobile si este sustinuta de Google si Twitter. Scopul acestui proiect este de a distribui utilizatorilor de dispozitive mobile, o incarcare mai rapida a paginilor Web, in browser. Stim cu totii ca Internetul, pe dispozitivele mobile este destul de slab in comparatie cu cel de acasa sau de la sediul companiei. Practic AMP, simplifica paginile Web si le serveste in browser cu minimum de fisiere JavaScript. Modulul AMP, permite motorului de cautare Google, sa serveasca datele din Google AMP Cache.

Opinii AMP

Accelerated Mobile PagesIn prezent, tehnologia AMP, este utilizata de Google, Twitter, LinkedIn, Reddid si inca cateva companii. Expertii in domeniul SEO, sustin ca AMP (Accelerated Mobile Pages), ne ajuta sa avansam in rezultatele organice si imbunatateste experienta utilizatorului pe conexiuni lente la Internet. Cu toate acestea, exista si guri rele care contrazic acest lucru si in special dezvoltatorii de website-uri, care in mod normal ar trebui sa implementeze din start aceste facilitati.

AMP foloseste un set limitat de coduri HTML, JavaScript si CSS – asta inseamna ca nu putem adauga anumite widget-uri (spatii de date sau reclame in stanga sau dreapta). Unii spun ca modulele facebook, Twitter, sau alte module utilizate in website, nu vor mai aparea insa, este mult mai important sa vizi serviciul sau produsul in mod direct. Daca cerintele Google, sunt pentru utilizarea unui modul AMP, atunci ar trebui sa respect aceste cerinte si voi exista in rezultatele organice.

AMP, pentru utilizatorii de WordPress

Pentru ca avem in Romania, foarte multe website-uri dezvoltate pe platforma WordPress, vom arata pas cu pas cum se instaleaza si se configureaza APM. In primul rand va trebui sa descarcam si sa instalam plugin-ul AMP. Il puteti descarca de aici: Download amp.zip de pe Manager Fisiere Cursuri SEO. Pluginul respectiv este legat de plugin-ul Yoast SEO si setarile acestui plugin le veti gasi la sectiunea SEO. Iata pasii care ar trebui urmati pentru instalarea si configurarea AMP:

Dupa instalarea acestor plugin-uri, AMP-ul se configureaza din sectiunea SEO. Configurarea este foarte simple si dureaza doar cateva minute. Trebuie sa creem o imagine de 32x32px, pentru logo-ul AMP si o imagine care sa aiba minim 700px, pentru articolele  care nu au imagine reprezentativa. Noi am ales aceasta varianta pentru ca avem si optiuni in partea de SEO insa, puteti alege o varianta AMP, care sa nu fie legata de Yoast SEO.

Scrieti in comentariu pe Cursuri SEO?