Date Structurate – Google Structured Data

Date Structurate - Google Structured Data

Date Structurate – Google Structured Data – Datele structurate (Google Structured Data), au devenit factor de ranking si ar trebui sa existe in orice model de website. In era Web-ului semantic este neprofesional sa mai dezvolti un website fara aplicarea codurilor pentru datele structurate, mai ales la magazinele online.

Ce sunt datele structurate si cu ce ne ajuta

Date Structurate - Google Structured DataDatele structurate sunt practic tag-uri de markup (seturi de tag-uri) si au fost introduse o data cu HTML5. Aceste seturi de tag-uri au rolul de a ajuta motoarele de cautare la indexarea paginilor web, la preluarea continutului mult mai usor. Daca informatiile furnizate crawlerelor motoarelor de cautrare sunt mai multe, ele vor intelege mult mai bine continutul unui articol, pagina sau produs.

Rau este ca pentru dezvoltatorii de website-uri, acest mod de lucru nu este luat in considerare si fiecare website trebuie sa aplice un serviciu de optimizare SEO care sa acopere lipsa datelor structurate. Iata cateva exemple de date structurate:

Google Structured Data pentru o pagina

Date Structurate

Pentru testarea unui website, folositi tool-ul gratuit de la Google: https://search.google.com/structured-data/testing-tool . Daca in website-ul Dvs., nu exista date structurate, va trebui sa discutati cu o persoana specializata in SEO, care sa rezolve aceste probleme. Cu Google Structured Data Testing Tool, trebuie sa testati o pagina, un articol de blog si un produs, in cazul in care detineti un magazin online. Produsele unui magazin online, au tag-uri speciale care ar trebui sa existe in site-ul Dvs.

Google Structured Data pentru un articol

Date Structurate Articol

Google Structured Data pentru un produs

Date Structurate Produs

Scrieti in comentariu pe Cursuri SEO?