Date Structurate

Date Structurate – Google Structured Data

Date Structurate – Google Structured Data – Datele structurate (Google Structured Data), au devenit factor de ranking şi ar trebui să existe în orice model de website. În era Web-ului semantic este neprofesional să mai dezvolţi un website fără aplicarea codurilor pentru datele structurate, mai ales la magazinele online.

Ce sunt datele structurate şi cu ce ne ajută

Datele structurate sunt practic tag-uri de markup (seturi de tag-uri) şi au fost introduse o dată cu HTML5. Aceste seturi de tag-uri au rolul de a ajuta motoarele de căutare la indexarea păginilor web, la preluarea conţinutului mult mai uşor.

Dacă informaţiile furnizate crawlerelor motoarelor de cautrare sunt mai multe, ele vor înţelege mult mai bine conţinutul unui articol, pagina sau produs.

Grav este că pentru unii dezvoltatori de website-uri, acest mod de lucru nu este luat în considerare şi fiecare website trebuie să aplice un serviciu de optimizare SEO care să acopere lipsa datelor structurate.

Google Structured Data pentru o pagină

Pentru testarea unui website, folosiţi tool-ul gratuit de la Google: https://search.google.com/structured-data/testing-tool . Dacă în website-ul Dvs., nu există date structurate, va trebui să discutaţi cu o persoană specializată în SEO, care să rezolve aceste probleme.

Cu Google Structured Data Testing Tool, trebuie să testaţi o pagină, un articol de blog şi un produs, în cazul în care deţineţi un magazin online. Produsele unui magazin online, au tag-uri speciale care ar trebui să existe în website-ul Dvs.

Dorel Tănase - Consultant SEO, specialist în optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Google Certified Educator, din anul 2010, cu certificat valid până în Ianuarie 2018. Contributor la Google Map Maker, în anul 2009 și certificat Google Mobile Advertising, din anul 2010. Actualmente SEO Manager la compania SEO Services Plus, din Alba Iulia.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înapoi sus