Firma Optimizare SEO

Analiza Firma SEO

Firma Optimizare SEO – in mediul online se discuta tot mai mult despre SEO si companiile care ofera astfel de servicii, mai ales cu atea schimbari in algoritmii Google, chiar avem nevoie. Problema este ca de foarte multe ori se intampla ca astfel de companii sau persoane ne fac mai mult rau decat bine. Am cautat pe Google, expresia „firma optimizare SEO” si am primit cateva rezultate. Din curiozitate am vizitat site-urile si am facut cateva teste standard de optimizare SEO on-page. Pot spune ca am ramas dezamagit de rezultatele afisate dupa aceste teste! Oricum, nu este frumos sa spui ca tu esti cel mai bun insa se intampla sa vezi asta in Internet.

Firma Optimizare SEOIn acest articol vom intata cum sa alegem o companie care ofera servicii si oferte SEO, fara sa avem probleme. Este exact ca atunci cand studiezi o masina inaintea cumpararii – culegi date, te documentezi de la prieteni sau contactezi o persoana care detine o astfel de masina si ceri detalii.

In mediul online este putin mai greu si ar trebui sa va documentati inaintea oricarei plati pentru astfel de servicii. Eu sincer nu agreez persoanele care spun „noi suntem cei mai buni”, sau „ajungeti pe primul loc in Google”! Trebuie sa fim constienti ca primele locuri in rezultatele organice sunt ocupate de foarte multe ori temporar si este destul de greu sa ajungi acolo in mod natural.

Ce conditii ar trebui sa indeplineasca un website?

Google si alte website-uri, ne ofera posibilitati de testare care ne usureaza munca foarte mult. Este destul de greu sa testezi un website fara astfel de unelte si se poate pierde foarte mult timp. Aceste onelte SEO, sunt gratuite si merita sa testam website-ul nostru sau al companiei care ne ofera servicii SEO. Daca veti scrie in casuta de cautare Google „firma optimizare SEO” si veti testa primele 5 rezultate, veti spune „asa ceva nu se poate!”. Cum este posibil ca o companie care prezinta astfel de servicii sa detina un website atat de slab optimizat? Ok, haideti sa vedem cum putem testa:

Daca procentul de optimizare depaseste 85%, se poate spune ca website-ul respectiv merge spre bine. Daca depasiti 90-95%, se poate spune ca optimizarea este profesionala si daca ajungeti la 100%, ei da, putem spune ca sunteti expert in acest domeniu. Mai jos am facut o statistica pe cateva expresii si un tabel cu website-urile care vand servicii SEO. In acest mod putem ajuta companiile care aleg o firma SEO si de ce nu, companiile care ofera astfel de servicii si se gasesc in tabelul respectiv cu procent de optimizare scazut. Cu siguranta vom primi email-uri de toate felurile insa, in acest mod putem elimina persoanele sau companiile care ne pot face rau.

Ce este PageSpeed Insights? – PageSpeed Insights, este o unealta gratuita oferita de Google, care masoara performanta unei pagini web pentru dispozitive mobile si dispozitive desktop (calculatoare de birou). Aceasta unealta preia URL-ul de doua ori, o data cu un crawler pentru dispozitivele mobile si o data cu un crawler pentru desktop.

Statistica cu procentul de optimizare SEO on-page, pe Romania:

Expresie: firma optimizare SEO:

  • e-advertising.co – 85% Mobile – 90% Desktop: Acceptabil, recomandam
  • webpassion.ro – 63% Mobile – 77% Desktop: Foarte slab, nu recomandam
  • seo.co.ro – 68% Mobile – 81% Desktop: Foarte slab, nu recomandam
  • okkwebmedia.ro – 79% Mobile – 92 Desktop: Acceptabil, recomandam

Expresie: servicii SEO:

  • dwf.ro – 64% Mobile – 81% Desktop: Foarte slab, rusinos, nu recomandam
  • mihaipintilie.ro – 39% Mobile – 45% Desktop: Extrem de slab, rusinos, jenant, nu recomandam. Nu cred ca exista un website mai slab decat acesta!
  • seolium.com – 81% Mobile – 88% Desktop: Slab, nu recomandam
  • servicii-seo.net – 74% Mobile – 86% Desktop: Slab, nu recomandam

Dupa cum vedeti, nu prea am gasit ce cautam si o putem tine asa toata ziua, facand teste si cautand website-uri care intr-adevar au personal specializat in SEO. Unele chiar au un procent de optimizare rusinos si nu cred ca asta reprezinta companiile SEO din Romania. Astfel de website-uri nici nu ar trebui sa existe in prima pagina Google, dar sunt acolo din alte motive si majoritatea se bazeaza pe backlink-uri insa, cu siguranta nu vor ramane in rezultatele organice. Dupa cum vedeti, putem incredinta website-ul nostru pe mana unor persoane care nu au habar de ce inseamna expresia „optimizare SEO on-page” si sustin ca ei pot rezolva problemele din site-ul nostru!

testare PageSpeed InsightsGoogle, ne ofera in mod gratuit modulul de testare PageSpeed Insights si ne da detalii despre cum ar trebui sa fie un website bine optimizat. Unele din website-urile enumerate mai sus, cred ca inginerii Google, sunt pusi acolo doar pentru teorie si nu conteaza cat de bine este optimizat un website. Nu poti sustine ca oferi servicii de optimizare SEO si te prezinti cu un website de toata jena! Este chiar rusinos!

Scrieti in comentariu pe Cursuri SEO?