Firmă Optimizare SEO

Firma Optimizare SEO

Firma Optimizare SEO – în mediul online se discută tot mai mult despre SEO şi companiile care oferă astfel de servicii, mai ales cu atâtea schimbări în algoritmii Google, chiar avem nevoie.

Problema este că de foarte multe ori se întâmplă ca astfel de companii sau persoane ne fac mai mult rău decât bine. Am căutat pe Google, expresia „firma optimizare SEO” şi am primit câteva rezultate. Din curiozitate am vizitat site-urile şi am făcut câteva teste standard de optimizare SEO on-page.

Pot spune că am rămas dezamăgit de rezultatele afişate după aceste teste! Oricum, nu este frumos să spui că tu eşti cel mai bun însă, se întâmplă să vezi asta în Internet.

În acest articol vom învăţă cum să alegem o companie care oferă servicii şi oferte SEO, fără să avem probleme. Este exact ca atunci când studiezi o maşină înaintea cumpărării – culegi date, te documentezi de la prieteni sau contactezi o persoană care deţine o astfel de maşină şi ceri detalii.

În mediul online este puţin mai greu şi ar trebui să vă documentaţi înaintea oricărei plăți pentru astfel de servicii. Eu sincer nu agreez persoanele care spun „noi suntem cei mai buni”, sau „ajungeţi pe primul loc în Google”!

Trebuie să fim conştienţi că primele locuri în rezultatele organice sunt ocupate de foarte multe ori temporar şi este destul de greu să ajungi acolo în mod natural.

Ce condiţii ar trebui să îndeplinească un website?

Google şi alte website-uri, ne oferă posibilităţi de testare care ne uşurează munca foarte mult. Este destul de greu să testezi un website fără astfel de unelte şi se poate pierde foarte mult timp.

Aceste unelte SEO, sunt gratuite şi merită să testăm website-ul nostru sau al companiei care ne oferă servicii SEO. Dacă veţi scrie în căsuţa de căutare Google „firma optimizare SEO” şi veţi testa primele 5 rezultate, veţi spune „aşa ceva nu se poate!”.

Cum este posibil ca o companie care prezintă astfel de servicii să deţină un website atât de slab optimizat? Ok, haideţi să vedem cum putem testa:

Dacă procentul de optimizare depăşeşte 70%, se poate spune că website-ul respectiv merge spre bine. Dacă depăşiţi 90-95%, se poate spune că optimizarea este profesională şi dacă ajungeţi la 100%, ei da, putem spune că sunteţi expert în acest domeniu.

Mai jos am făcut o statistică pe câteva expresii şi un tabel cu website-urile care vând servicii SEO. În acest mod putem ajuta companiile care aleg o firmă SEO şi de ce nu, companiile care oferă astfel de servicii şi se găsesc în tabelul respectiv cu procent de optimizare scăzut.

Cu siguranţă vom primi email-uri de toate felurile însă, în acest mod putem elimina persoanele sau companiile care ne pot face rău.

Ce este PageSpeed Insights? – PageSpeed Insights, este o unealtă gratuită oferită de Google, care măsoară performanța unei pagini web pentru dispozitive mobile şi dispozitive desktop (calculatoare de birou). Această unealtă preia URL-ul de două ori, o dată cu un crawler pentru dispozitivele mobile şi o dată cu un crawler pentru desktop.

Statistică cu procentul de optimizare SEO on-page, pe România:

Expresie: firma optimizare SEO:

  • e-advertising.co – 85% Mobile – 90% Desktop: Acceptabil, recomandăm
  • webpassion.ro – 63% Mobile – 77% Desktop: Foarte slab, nu recomandăm
  • seo.co.ro – 68% Mobile – 81% Desktop: Foarte slab, nu recomandăm
  • okkwebmedia.ro – 79% Mobile – 92 Desktop: Acceptabil, recomandăm

Expresie: servicii SEO:

  • dwf.ro – 64% Mobile – 81% Desktop: Foarte slab, ruşinos, nu recomandăm
  • mihaipintilie.ro – 39% Mobile – 45% Desktop: Extrem de slab, ruşinos, jenant, nu recomandăm. Nu cred că există un website mai slab decât acesta!
  • seolium.com – 81% Mobile – 88% Desktop: Slab, nu recomandăm
  • servicii-seo.net – 74% Mobile – 86% Desktop: Slab, nu recomandăm

După cum vedeţi, nu prea am găsit ce căutăm şi o putem ţine aşa toată ziua, făcând teste şi căutând website-uri care într-adevăr au personal specializat în SEO. Unele chiar au un procent de optimizare ruşinos şi nu cred că asta reprezintă companiile SEO din România.

Astfel de website-uri nici nu ar trebui să existe în prima pagină Google, dar sunt acolo din alte motive şi majoritatea se bazează pe backlink-uri însă, cu siguranţă nu vor rămâne în rezultatele organice.

După cum vedeţi, putem încredinţa website-ul nostru pe mâna unor persoane care nu au habar de ce înseamnă expresia „optimizare SEO on-page” şi susţin că ei pot rezolva problemele din website-ul nostru!

Google, ne oferă în mod gratuit modulul de testare PageSpeed Insights şi ne dă detalii despre cum ar trebui să fie un website bine optimizat. Unele din website-urile enumerate mai sus, cred că inginerii Google, sunt puşi acolo doar pentru teorie şi nu contează cât de bine este optimizat un website.

Nu poţi susţine că oferi servicii de optimizare SEO şi te prezinţi cu un website de toată jena! Este chiar ruşinos!

Dorel Tănase - Consultant SEO, specialist în optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Google Certified Educator, din anul 2010, cu certificat valid până în Ianuarie 2018. Contributor la Google Map Maker, în anul 2009 și certificat Google Mobile Advertising, din anul 2010. Actualmente SEO Manager la compania SEO Services Plus, din Alba Iulia.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înapoi sus