Lumina albastră, care sunt semnele că aveți nevoie de ochelari speciali

Lumina albastră, care sunt semnele că aveți nevoie de ochelari speciali

Lumina albastră, care sunt semnele că aveți nevoie de ochelari speciali. Nu doar ochelarii cu prescripție vă spun că aveți nevoie de ei. Și ochelarii contra luminii albastre au un mod de a vă informa. Odată cu creșterea numărului de dispozitive digitale din viața noastră, am simțit cu toții unele schimbări ale vederii.

Fie că este vorba de tulburări oculare în creștere sau de vedere încețoșată, utilizarea prelungită a dispozitivelor digitale ne-a afectat starea oculară în mod negativ. Toate ecranele digitale emit lumină albastră. Aceste raze au energie mai mare decât orice altă lumină vizibilă și lungimi de undă mai mici (380nm-500nm).

Lumina albastră e, în general, benefică pentru sănătatea noastră, în diferite moduri. Promovează sănătatea sporind vigilența și îmbunătățind memoria și funcția cognitivă. Razele de lumină albastră au multe surse, cea mai mare fiind soarele.

Celelalte surse sunt lumini LED și dispozitive digitale precum computerul, laptop-ul, smartphone-ul, tabletele și altele.

Lumina albastră emisă de ecrane duce adesea la oboseala digitală a ochilor și la un posibil risc de deteriorare a celulelor sensibile la lumină din retină. Dacă lumina albastră continuă să pătrundă în ochi, aceasta poate duce la unele riscuri pentru vedere.

Astfel, trebuie să luăm câteva măsuri pentru a opri absorbția sa activă în ochi cât mai curând posibil. Continuați să citiți acest articol de blog oferit de cursuri SEO pentru a afla ce semne trebuie luate în considerare și cum puteți combate efectele negative ale tehnologiei.

De unde știm dacă avem nevoie de ochelari pentru lumina albastră?

Ar trebui să începeți să vă faceți griji cu privire la orele prelungite de utilizare a dispozitivelor digitale?

Modul corect de a ști dacă aveți nevoie de ochelari contra luminii albastre este vizitând un optometrist pentru un test oftalmologic complet. După un test ocular, acești profesioniști vă vor informa cu exactitate despre îngrijorările, simptomele și soluția pentru îmbunătățirea sănătății vederii.

Cel mai probabil vi se va transmite că veți avea nevoie de ochelari de vedere cu protecție contra luminii albastre. În afară de un test ocular, puteți utiliza și alte semne care indică necesitatea ochelarilor de protecție.

Cele 3 semne care indică faptul că aveți nevoie de ochelari pentru lumina albastră

1. Peste 6 ore petrecute cu ochii în ecran într-o singură zi

Indiferent dacă sunteți un angajat sau un liber profesionist, dacă o mare parte a timpului dvs. consumă suport digital, atunci este sigur să presupuneți că aveți nevoie de ochelari. În afară de acești doi profesioniști, suntem mulți dintre noi al căror consum digital, dacă este însumat, adună până la 6 ore.

Timpul pe care o persoană obișnuită îl petrece pe laptop-ul său și apoi pe un smartphone este de aproximativ 6 ore. Surprinzător? Nu prea…

Este destul de îngrijorător modul în care mass-media digitală s-a integrat profund în viața noastră de zi cu zi, în toate grupele de vârstă. Atât de mult încât lumina albastră s-a dovedit a fi o preocupare pentru toată lumea.

Din cauza numeroaselor dispozitive din casă, adesea adulților le este greu să mențină timpul petrecut cu ochii în ecrane la un nivel scăzut. Devine și mai rău când vine vorba despre copii și adolescenți.

De la copii la tineri și adulți, dependența digitală excesivă și supraexpunerea la razele de lumină albastră sunt în prezent cea mai mare preocupare. Într-un mediu atât de dificil, ochelarii contra luminii albastre se dovedesc a fi de mare ajutor.

2. Afecțiuni ale ochilor și disconfort

Odată ce timpul petrecut în fața ecranelor crește, cresc și șansele ca dvs. să aveți numeroase afecțiuni oculare și disconfort. Privirea fixă ​​la un ecran prea mult timp duce la o penetrare excesivă a razelor de lumină albastră.

Determină o stare severă a ochilor, cunoscută științific sub numele de afecțiune digitală a ochilor. Afecțiunea digitală a ochilor constă din următoarele probleme:

 • vedere încețoșată;
 • durere de cap;
 • ochi uscați sau apoși;
 • sensibilitate la lumină;
 • senzatie de arsură;
 • dificultate în concentrare;
 • dureri de spate, gât și umeri.

Dacă joci jocuri video pentru prea mult timp sau petreci mult timp pe Instagram, inevitabil o să simți astfel de simptome. De obicei, afecțiunea începe prin a fi o problemă mică și irelevantă pe care deseori tindem să o neglijăm.

Dar, cu timpul, crește durerea și disconfortul din ochii noștri. Și apoi, aceste probleme oculare continuă, chiar cu riscul pierderii permanente a vederii.

În aceste cazuri, utilizarea ochelarilor care combat lumina albastră poate ajuta în mod semnificativ la reducerea unor astfel de simptome. Oamenii au o concepție greșită cu privire la ochelarii de lectură folosiți ca ajutor la utilizarea computerului.

Ochelarii de lectură vă pot ajuta la vedere, dar lentilele contra luminii albastre sunt folosite pentru protecția împotriva razelor dăunătoare.

3. Somn neuniform

Potrivit cercetărilor, expunerea la lumina albastră înainte de culcare poate duce la suprimarea hormonului care induce somnul, melatonina. Care, în schimb, perturbă ritmul tău circadian normal și provoacă dificultăți fizice și mentale generale.

Ori de câte ori verificați un e-mail de ultim moment sau urmăriți postări pe Instagram noaptea, razele de lumină albastră care intră în corpul vostru vă conving creierul să considere noaptea ca mijlocul zilei.

Drept urmare, creierul tău sub influența luminii albastre te face să te simți alert, activ și treaz pentru un timp mai lung decât de obicei. Și ești târât pe Youtube sau începi să faci cumpărături pentru lucruri de care nici măcar nu ai nevoie…

Un model de somn inegal duce la lipsă de somn și insomnie la mulți oameni. Iată câteva dintre problemele cu care vă veți confrunta din cauza lipsei de somn ca urmare a expunerii la lumina albastră:

 • somnolență excesivă;
 • iritație și enervare ușoară;
 • oboseală în timpul zilei;
 • comportament impulsiv;
 • depresie;
 • probleme digestive;
 • pierderea productivității;
 • și altele.

Importanța somnului și efectele dăunătoare cauzate de lumina albastră

Somnul este extrem de esențial pentru o viață sănătoasă.

Tocmai când ați crezut că lumina albastră nu vă poate deranja decât vederea, se dovedește a fi extrem de dăunătoare bunăstării generale. Privarea de somn cauzată de orice nu trebuie ignorată, deoarece efectele sale secundare sunt destul de îngrijorătoare.

Probleme precum depresia, neproductivitatea și comportamentul impulsiv nu sunt normale. În cazul în care continuați să le întâlniți de-a lungul timpului, pot fi extrem de dăunătoare pentru starea și bunăstarea dvs. mentală.

Calitatea somnului este cel mai mare factor al sănătății mentale și al bunăstării oamenilor, urmat de o dietă sănătoasă și de exerciții fizice regulate. Concentrați-vă pe prioritatea somnului înainte de orice. Încercați să limitați timpul petrecut cu ochii în ecrane și utilizați ochelari contra luminii albastre.

Nu în ultimul rând, îndepărtați-vă de orice fel de dispozitive digitale înainte de a vă îndrepta spre culcare.

Scrieti in comentariu pe Cursuri SEO?