Magazine Online

Magazine Online – Promovarea Magazinelor Online

Magazine Online – Promovarea Magazinelor Online, depinde de foarte mulţi factori pentru că la ora actuală concurența este foarte mare. Dacă doriţi să aveţi un magazin online în care să prezentaţi toată gama de produse oferită de compania Dvs., va trebui mai întâi să vă gândiţi la ce platforma veţi folosi sau ce platformă să indicaţi persoanei care urmează să vă dezvolte magazinul online.

Varianta cea mai ieftină este utilizarea unui CMS (Content Management System), un sistem gratuit de dezvoltare şi administrare al păginilor Web. Pentru magazinele online, există astfel de sisteme create special, unele foarte bune, altele cu diverse probleme de configurare, optimizare şi posibilităţi de promovare.

Din experienţa acumulată în decursul anilor am făcut o statistică a platformelor specializate în dezvoltarea magazinelor online. Prima experienţă a noastră a fost cu Mambo şi VirtueMart, apoi Mambo, a devenit Joomla şi a rămas şi la ora actuală o modalitate de dezvoltare a magazinelor online.

În Septembrie sau Octombrie 2009, ştiu că a fost lansată versiunea 2 de VirtueMart şi am fost încântat de schimbarea făcută şi de uşurinţa cu care se putea lucra la timpul acela. În timp, au apărut şi alte CMS-uri, cu alte posibilităţi de prezentare a produselor, alt design şi sistem de fişiere.

Din punctul nostru de vedere, cel mai eficient CMS, pentru dezvoltarea unui magazin online, este WordPress, cu WooCommerce, datorită posibilităţii de optimizare şi promovare a fiecărui produs.

Cu siguranţă vor fi persoane care au păreri diferite şi înclină balanţa către Magento, Prestashop, CS-CART, Opencart, etc. însă, noi am lucrat cu toate şi cunoaştem foarte bine linia de coding şi problemele fiecărei platforme.

Dacă iau ca exemplu platforma Magento, care conţine cel puţin 27.000, de fişiere şi la care baza de date poate ajunge la sute de Gb, în comparaţie cu WooCommerce, pentru WordPress, Magento este sub nota 4.

O platformă pentru dezvoltarea unui magazin online, trebuie să aibă o interfaţă simplă de administrare şi produsele oferite de compania ta să aibă posibilităţi de optimizare cât mai bune, pentru o indexare cât mai rapidă şi o apariţie în rezultatele organice într-un timp scurt.

Practic, ăsta este interesul fiecărei companii care doreşte un magazin online, vânzarea produselor. Utilizarea unei platforme WordPress cu WooCommerce, vă dă multiple posibilităţi de optimizare şi promovare a produselor. Succesul în mediul online va veni foarte repede!

Dorel Tănase - Consultant SEO, specialist în optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Google Certified Educator, din anul 2010, cu certificat valid până în Ianuarie 2018. Contributor la Google Map Maker, în anul 2009 și certificat Google Mobile Advertising, din anul 2010. Actualmente SEO Manager la compania SEO Services Plus, din Alba Iulia.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înapoi sus