PageSpeed Insights

PageSpeed Insights

PageSpeed Insights – este un instrument de testare a optimizării păginilor Web, creat de Google şi oferit în mod gratuit. Acest instrument măsoară performanța website-ului la încărcarea pe dispozitivele mobile şi desktop.

Se ştie bine că Google, a încercat în ultimii ani să elimine SPAM-ul şi să forţeze administratorii de site-uri să aplice servicii de optimizare on-page, pentru a uşura navigarea pe Internet, a utilizatorilor care folosesc dispozitive mobile.

Platforma de testare este foarte uşor de înţeles. Accesăm zi de zi website-uri slab optimizate care se încarcă foarte greu în browser dar cu acest tool, putem vedea de unde vin problemele.

La ora actuală, optimizarea pentru dispozitivele mobile a devenit foarte importantă pentru că majoritatea persoanelor care deţin un astfel de dispozitiv, accesează cel puţin un website pe zi.

Structura HTML a unei pagini Web, precum şi utilizarea de resurse externe, cum ar fi imagini, JavaScript şi CSS, pot îngreuna încărcarea unei pagini web, în browser. Foarte multe persoane sau companii care deţin un website, nu cunosc problemele de optimizare on-page.

Ei se bazează pe administratorul website-ului sau pe compania care a creat site-ul şi de cele mai multe ori, aceştia nu au suficientă experienţă pentru a şti cum să rezolve problemele de optimizare.

Performanţa cu PageSpeed Insights

Dacă aveţi câteva minute, puteţi testa gratuit site-ul Dvs., aici: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ – este foarte simplu de utilizat, adăugaţi URL-ul paginii şi veţi primi procentul de optimizare.

Un website ar trebui să depăşească un procent de 85%, pe mobile şi desktop însă, nici companiile care oferă servicii SEO, nu sunt în stare să facă acest lucru. În concluzie, ar trebui să aveţi grijă cui îi încredinţaţi optimizarea site-ului Dvs., cât de bine ştie ce înseamnă optimizarea SEO on-page.

Dorel Tănase - Consultant SEO, specialist în optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Google Certified Educator, din anul 2010, cu certificat valid până în Ianuarie 2018. Contributor la Google Map Maker, în anul 2009 și certificat Google Mobile Advertising, din anul 2010. Actualmente SEO Manager la compania SEO Services Plus, din Alba Iulia.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înapoi sus